Sommerens bedste råvarer

- leveret direkte fra marken

“Når Pia ringer og fortæller, at de nu har nye kartofler, og dem har de kun 7 spande af, så skal man handle hurtigt!” fortæller vores køkkenchef, Magnus Toft Pedersen. “Det er dødcharmerende, fordi vi ikke kan styre naturen, og det skal vi heller ikke – det er ikke bæredygtigt. På denne måde, bliver vi rigtig glade, når vi får besked om, at hun har noget nyt og lækkert, der er klar til høst. Tankerne går med det samme over til menukortet, og hvordan vi skal servere det til vores gæster så de også kan få glæde af det.”

På Himmerland Golf & Spa Resort er bæredygtighed kernen i madkonceptet, hvor vi også har fokus på mindre madspild. Derfor handler vi så vidt muligt lokalt og økologiske råvarer – og altid efter sæsonen.
En af vores lokale leverandører er Pia Hoff Hjort fra Naturbruget Tranum. Hun er udlært kok, men arbejder nu med dyrkning af grøntsager, som hun selv leverer direkte til sine kunder. “Jeg vil ikke have, at mine grøntsager skal sidde og blive halv-gamle på en lager i 3 eller 4 dage inden levering,” fortæller hun. “De skal høstes, forberedes og så skal de direkte ud til kunden, mens de stadig er helt friske og lækre.”

Det sætter vi stor pris på, her på Himmerland Golf & Spa Resort. “Vi udviser selvfølgelig respekt for alle vores varer, men når Pia trædder personligt ind ad døren med en kasse af de sødeste gulerødder og radiser – stadig med sorte fingernegle fra marken – jamen, så føler vi ekstra ærekærhed overfor varerne”, siger Magnus. “Det giver et ønske om virkelig at få det bedste ud af de her fantastiske råvarer. Jeg er meget stolt over, at have sådan en leverandør”.

Det er også tydeligt at se, at råvarerne kommer fra den omkringliggende natur. Tag for eksempel løgene, der hver dag bliver bukket og bøjet af den ubarmhjertige vesterhavsvind så toppene vokser helt skæv, dog altid efter den samme form. Pia kalder dem “Vesterhavsløg” – et navn der får kokkene til at smile hver gang, de skal til at arbejde med dem. “Det er en fornøjelse og en ære, at få lov til at arbejde med så friske råvarer – og ikke mindst en stor glade for alle i køkkenet, at kunne servere dem til vores gæster.”

 

I SÆSON NU: Sommerens bedste råvarer

Herunder fortæller køkkenchef Magnus om nogle af de råvarer, som han ser alle mest frem til om sommeren. Find dem på menukortet i Restaurant P.O.L.O. – når han kan få fingrene i dem!

Kartofler

Juni og frem til august får vi over 16 forskellige sorter fra Pia, og de er meget forskellige – nogle er kogefaste, andre er ikke. Vi glæder os til at få fingre i dem.

Spidskål

Juli og frem til September kan vi få de små lækreste spidskål fra Pia. De er især gode på grillen.

Mørke bær

Dem ser vi fra August og September. Hvis vi får et par varme måneder, bliver brombærrene og blåbærrene sindssygt dybe og runde i smagen, mens de stadig beholder deres syre. Udover at de smager formidabelt, så har bær været en del af danskernes kost i tusinder af år.

Løvstikke

En urt, som er her hele sommeren – og hvis stokken er kraftig nok, og den får nok vand, så kan den brede sig lidt som ukrudt, og kan faktisk klare vinteren. Den er uvurderlig til kartofler, eller i en mayonaise. I gamle dage blev den brugt som lægeurt, men vi foretrækker at have den i køkkenet til madlavning.

Skovsvampe – Kantareller og Karl Johan

Vi finder generelt Kantarellerne først, og Karl Johan svampene sidst på sommeren. Disse vidunderlige svampe kan tage næsten enhver ret til nye højder. De er helt deres egne, og endnu et eksempel på at mennesket ikke kan styre alt – de kommer og går som de vil. Hvis man er så heldig at gå en tur i skoven, og man ser de små orange toppe, så har man efter min mening fundet lidt af en guld grube. Brug dem for eksempel til risotto, eller til vildt.

Restaurant P.O.L.O. har åbent alle dage – bestil bord på tlf. 9649 6101.