Himmerland sender 2 elever til Danmarks Mesterskab

2 elever i mesterlære skal til DM i hvert deres fag

Vi er enormt stolt af, at vi i starten af februar skal sende ikke mindre end 2 af vores elever til Danmarks Mesterskab, hvor de skal dyste om titlen som Årets Elev i hvert deres fag.

Kokkeelev Christian Mulberg og receptionistelev Ida Tougaard er begge to ansat i mesterlære, og skal snart dyste mod andre dygtige og ambitiøse elever.

Christian skal forberede en 3-retters menu til 12 couverter

Christian Mulberg Næsgaard, som har været i lære som kok siden Oktober 2016, stiller op for Himmerland Golf & Spa Resort til titlen: ”Årets kokkeelev 2019”, som løber af stablen 1. Februar. Christian er en del af konkurrenceholdet på Tech College og går ligeledes på talentsporet. Konkurrencen foregår i teams af to, og Christian ledsages derfor af Peter Højberg fra Rold Storkro. Her skal de to dyste mod andre talentfulde studerende fra landets andre tekniske skoler.

Christian Mulberg | Kokkeelev ved Himmerland Golf & Spa Resort

Eleverne skal dyste i 6,5 timer med en 3-retters menu til 12 kuverter. Dette er også dommerne, fra henholdsvis Horesta og 3F, samt 5 ukendte dommere. Hovedemnerne til forretten og desserten er ukendte indtil dagen før, men hovedretten skal bestå af farseret kylling, og råvarer fra en uddelt råvarekurv. Dette lægger med garanti et stort pres på eleverne, som har søgt sparring højt som lavt, i deres netværk. Christian og Peter’s lærere Simon Sørensen og Blaise Badré bistår dem til træning inden konkurrencen – under dysten er holdene på egen hånd.

Som køkkenchef er jeg sindsygt stolt af Christian’s udtagelse til denne konkurrence. Vi forsøger at hjælpe ham efter bedste evne, og jeg er sikker på, han får en flot placering. Jeg håber desuden, at han kan knytte nye bånd og udbygge det netværk, han nu har, således at det kan skabe nye veje i hans senere arbejdsliv. Vi på Himmerland Golf & Spa Resort ønsker Christian alt muligt held og lykke, og vi hepper med fra sidelinjen, siger Magnus Toft Pedersen, der er køkkenchef på Himmerland Golf & Spa Resort.

Ida skal dyste i flere discipliner for titlen som Årets receptionistelev

Ida Tougaard har siden 1. juni 2017 været ansat i mesterlære som receptionistelev. Fredag d. 1. februar skal Ida, sammen Tech college-kollegaen Thera fra Comwell Kellers Park, dyste mod andre kvalificerede elever om at blive “Årets receptionistelev” i Messecenter Herning.

Ida er særligt udvalgt, og det er med kæmpe stolthed, at jeg sender hende afsted. Det kræver noget udover det sædvanlige at kunne stille op i denne konkurrence. Jeg har fulgt Ida her i forberedelsestiden, og hun har arbejdet hårdt og målrettet på at kunne yde sit allerbedste, siger Anette Janner Mortensen, der er receptionschef på Himmerland Golf & Spa Resort.

Ida Tougaard, receptionistelev på Himmerland Golf & Spa Resort

Der bliver konkurreret i følgende discipliner: værelsestjek og gæstemodtagelse, rollespil og en teoretisk prøve. Konkurrencen er benhård og indeholder brede kategorier, der kræver stor paratviden og engagement. Værelsestjek kan eksempelvis bestå af alt fra, hvordan sengene er redt, om rengøringen er ok, og om der er nogle mangler ud fra værelsesstandarden. Gæstemodtagelse og rollespil omhandler servicedelen, mens der i den teoretiske prøver kræves en stor viden omkring turisme.

Vi glæder os helt vildt meget til at følge Ida ikke kun til konkurrencen, men også til at få hende tilbage på arbejdspladsen, hvor vi hver dag har fornøjelsen af hendes store engagement i faget, siger Anette Janner Mortensen.