Himmerland kokkeelev til Nordjysk Mesterskab

Christian Mulberg skiftede for nyligt Himmerlands trygge rammer ud med køkkenet på EUC Nord i Hjørring. Her dystede han mod 13 andre kokkeelever fra hele Nordjylland om, at blive Nordjyllands bedste kokkeelev – og det blev til en flot 3. plads for Christian.

Han var udvalgt til konkurrenceholdet, hvor han havde 5 timer til at kreere en hovedret og en dessert. Til hovedretten lavede Christian tempereret rødtunge og saltbagt jomfruhummer med gremolata og dildpuré, sprød tapioka, og en sauce på reduktion af skrog af fisken og skallerne af hummeren. Hans dessert var kefirfromage med krystalliseret mælkechokolade, lun olivenoliekage, chili pocherede græskar og brombærsorbet. Eleverne blev bedømt ikke kun ud fra smag og deres kreativitet, men også på deres arbejdsmetoder og processer i køkkenet, samt deres evne til at overholde afleveringstiden.

Christian har været kokkeelev i Himmerland siden oktober 2016, og bliver færdig med sin uddannelse juni 2020. Han er tilmeldt talentsporet, og var tidligere på året på tre ugers udvekslingsrejse til Bordeaux i Frankrig, arrangeret af Tech College Aalborg i samarbejde med Erasmus fonden. Kom og sig hej til Christian under dit besøg i Himmerland. Han er rigtig glad for at hilse på gæsterne og svarer gerne på spørgsmål om maden.