Himmerlands historie

1979

Flexplan præsenterede det færdige oplæg til HGCC. Grundideen var at hver husejer ved huskøb skulle købe en kommanditanpart i Centeret. Det var således en forudsætning, at samtlige 300 husejere ejede en anpart i Centeret, og at man derved var fælles om driften af alle centerfaciliteter. Men driften var pga. det svigtende salg utilfredsstillende lige fra starten.

 

1985

Flexplan-koncernen kom i økonomiske vanskeligheder og husejerne forsøgte derfor selv at køre centret videre men uden held.

 

 1987

Samtlige aktiver i HGCC blev overtaget af et nyt A/S med Lars Larsen, Birdie Thinggaard og Hans-Erik Møller-Hansen som A-aktionærer.

Anlægning af den nye 18-hullers bane, New Course, er påbegyndte.

 

1990

New Course står klar til åbning.

Vestergården bliver købt personligt af de tre A-aktionærer, og her bliver Europas største indendørs golftræningsanlæg på 2.000m2 anlagt.

Ombygningen af det gamle plejehjem i Flejsborg starter, der senere på året åbner som et hyggeligt golfhotel med 16 dobbeltværelser.

 

1992

Hans-Erik Møller-Hansen sælge sin andel til de to andre.

 

1997

Par 3-banen bliver udvidedes i foråret med seks nye huller og bliver dermed en 18 hullers attraktiv kortbane, ”Bette Course”.

 

2002

Himmerland Golf & Resort Hotel bliver indviet. Hotellet har 60 værelser med 170 senge.

 

2007

Birdie Thinggaard vælger at sælge sin aktieandel til Lars Larsen, som herefter har været eneejer HGCC.

 

2011

Arbejdet på Himmerlands nye centerbygning påbegyndes i april.

Himmerland får i maj et nyt træningsanlæg i samarbejde med 3 sponsorer — Nike Golf, Carlsberg & Jeld-Wen. Den nye driving range kaldes nu Nike Performance Fitting Studio.

Omlægning af PGA New Course påbegyndes i juli.

 

2012

I forbindelse med at det nye centerbygning og omlægningen af New Course snart bliver færdig, skifter Himmerland Golf & Country Club navn til Himmerland Golf & Spa Resort i maj.

I juli flytter receptionen og proshoppen ind i den nye centerbygning, hvor de nye konferencefaciliteter også er klare til at blive taget i brug.

 

2013

De sidste faciliteter i den nye centerbygning åbner i januar, herunder Nordic Spa Himmerland, fitnesscenteret, badelandet, bowlingcenteret og aktivitetscenteret.

I løbet af foråret bliver Arkaden, Brasseriet og P.O.L.O. renoveret.

Backtee Course genåbnes for greenfee gæster i april efter den omfattende baneomlægning.

I maj bliver det offentliggjort, at European Tour kommer til Himmerland i 2014-2016. Se billeder fra pressemødet.

 

2014

I løbet af foråret gennemgår køkkenet et omfattende ombygning, og centeret udvides med et nyt klubkontor, golfomklædningsfaciliteter og VIP lockerrum.

Den nye Adventure Golf bane åbner i august, hvor man kan spille 9 af verdens mest kendte huller i miniature format.

Den første udgave af European Tour turneringen “Made in Denmark” afvikles på Backtee Course fra den 14-17. august. Ud over de mange spillere, European Tour personale og frivillige medarbejdere, der deltager i turneringen, bliver mere end 80.000 tilskuere budt velkommen i Gatten i løbet af de 5 dage. Dertil får Himmerland æren i at byde HKH Kronprins Frederik velkommen, da han deltager i Pro/Am turneringen om onsdagen. Se billeder fra turneringen.

Himmerland får endnu et kongeligt besøg i september, når HM Dronningen og HKH Prinsgemalen kigger forbi til en lækker frokost under deres besøg i Vesthimmerlandskommune. Se billeder af deres besøg.

I november bliver Himmerland Golf & Spa Resort kåret som Danmarks Bedste Golfhotel 2014 ved World Golf Awards.

 

2015

I februar bliver det offentliggjort, at Made in Denmark bliver vært for endnu en European Tour turnering, og Made in Denmark Challenge Tour spilles på Royal Golf Club i København fra den 14-17. maj.

Den nye Arkade Boutique åbner ved siden af Proshoppen i påskeferien, og tilbyder et udvalg af luksus produkter, herunder dame- og herretøj, parfumer, smykker, solbriller m.m.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ønsker du at modtage relevante tilbud og nyheder fra Himmerland, kan du indtaste dine oplysninger nedenfor.

Alle tilmeldte kommer automatisk med i den månedlige lodtrækning om en overnatning for 2 i dobbeltværelse inkl. morgenbuffet.

* = Obligatorisk felt
Jeg vil gerne høre mere om...