Nordjyllands bedste golfbaner


Hvad enten du er øvet eller nybegynder, er der rig mulighed for at få flere gode golfoplevelser hos Himmerland Golf & Spa Resort i Nordjylland. Her på siden kan du læse om status på banerne lige nu samt de tre forskellige baner, vi har. Har du mod på at prøve vores udfordrende golfbaner, kan du finde greenfee og priser her eller book et af vores mange golfophold.

Backtee Course blev omlagt i 2012, og er fra august 2014-2017 vært for en European Tour turnering. Vores anden 18-hullers golfbane, Garia Course, var den første golfbane i Himmerland, da den blev anlagt for over 30 siden. Til nybegyndere har vi Bette Course, en 9-hullers Pay & Play bane, hvor alle kan være med.

Golfbanestatus


1/8 2018 – Banestatus august

Backtee Course
Greens er super gode – jævne, ensartet og fast, dog lidt langsommere end normalt grundet den meget tørre sommer. Fairways og teesteder er flotte grønne og i rigtig god stand. Det skyldes bl.a. gødning, vanding samt brug af et afspændingsmiddel, der hjælper med at få så meget som muligt, ud af vandet.

Garia Course
Greens er i rigtig god stand, de står flotte og grønne. Fairways har været hårdt ramt af tørken. Vi har vandet de fleste forgreens, så bolden bliver taget godt imod inden greenen. Banen er generelt ramt af sommerens tørke derfor spilles der pt. med lejeforbedring på fairways (se nedenfor eller opslag ved Starters House).

Shortgame områder
Vores shortgame områder står rigtig flotte. Greens er i samme stand, som på Backtee Course, så her er der super gode muligheder for, at få sit shortgame optimeret.

Mvh. Greenkeeperne


31/7 2018 – Midlertidig Lokal Regel om spil med lejeforbedring for Garia Course

Gælder fra tirsdag d. 31. juli 2018

”En bold, der ligger på noget tætklippet areal through the green (Gældende på alle fairways), må løftes uden straf og renses. Før bolden løftes, skal spilleren markere dens position. Efter at have løftet bolden skal spilleren placere den på et sted inden for et scorekorts bredde fra og ikke nærmere hullet, end hvor den oprindeligt lå, som ikke er i en hazard eller på en green.

En spiller må kun placere bolden én gang, og den er i spil, når den er blevet placeret (Regel 20-4). Hvis bolden ikke kommer til hvile på det sted, hvor den placeres, gælder Regel 20-3d. Hvis bolden, når den placeres, kommer til hvile på det sted, hvor den placeres, og efterfølgende flytter sig, er der ingen straf, og bolden skal spilles som den ligger, medmindre bestemmelserne i en anden Regel gælder.

Hvis spilleren undlader at markere boldens position, før han løfter den, eller flytter bolden på nogen anden måde, såsom at rulle den med en kølle, pådrager han sig ét straffeslag.

Note: ”Tætklippet areal” betyder ethvert areal på banen, herunder også stier gennem rough, der er klippet til fairwayhøjde eller lavere.

*STRAF FOR OVERTRÆDELSE AF LOKAL REGEL:

Hulspil – tab af hul; slagspil – to straffeslag.

*Hvis en spiller pådrager sig den almindelige straf for overtrædelse af denne Lokale Regel, er der ingen yderligere straf efter den Lokale Regel.”

VEDRØRENDE HANDICAPREGULERING:

Ifølge EGA Handicapsystemet §2.6.1 kan der handicapreguleres efter spil med denne Lokale Regel.

Vores golfbaner


Banen der startede det hele

Golfbanen der startede det hele, Garia Course, har gjort Himmerland Golf & Spa Resort og Nordjylland generelt til en yndet golfdestination blandt danske golfelskere siden sidst i 70’erne. Garia Course blev tegnet af golfarkitekt, Jan Sederholm og er en rigtig parkbane med en idyllisk, men udfordrende opbygning. Tag ikke fejl af de hyggelige jyske vandløb, grønne buske og skinnende søer – under overfladen venter nemlig en svær golfbane, der kræver eftertanke og kreativitet for at leve op til handicappet.

Garia Course er uden tvivl én af Nordjyllands hyggeligste golfbaner, og den er oplagt til en hyggelig golfferie med venner, familie eller kolleger. Banen er 5.377 meter fra gul tee og har en normeret spilletid på fire timer. I den tid er der plads til både at hygge sig og forbedre sine evner i de naturskønne omgivelser på Himmerlands første golfbane.

Golf for begyndere i Jylland
Sidst og mindst har vi også Bette Course-golfbane – en 9-hullers Pay & Play golfbane, hvor alle kan spille uanset handicap og klubmedlemskab. Bette Course er oplagt til begyndere, der lige har fået øjnene op for golf, men henvender sig også til øvede, der vil forbedre sit spil på den korte golfbane. Bette Course er enormt charmerende med både sandbunkers, vand, træer og en tilgivende rough, og igennem årene har den lokket mange nybegyndere på golfbanen i ”fordærv” og ind i golfsporten.

En del af European Tour
Vores fineste golfbane, Backtee Course har siden 2014-2017 været en del af PGA European Tour, hvor den bruges til Made in Denmark og Challenge Tour. Banen har på den måde været med til at putte Jylland på verdenskortet for golf. Golfbanen blev omlagt tilbage i 2012 og er tegnet af den internationalt anerkendte golfbane-arkitekt, Philip Spogard, som har satset på at skabe en naturtro og alsidig bane, der passer til alle handicap og falder godt ind i den nordjyske natur her i hjertet af Jylland.

Backtee Course er med sine 18-huller placeret med udsigt til vand og sandbanker, og den er især kendetegnet ved hul 16, ”Himmerland Hill”, som er blevet et legendarisk stop på European Tour og et must for alle golfelskere, der kommer forbi Nordjylland. Fælles for alle huller på golfbanen er, at de kan spilles på forskellige måder, og det betyder, at Backtee Course kan prøves igen og igen med en ny golfoplevelse hver gang. Den normerede spilletid på golfbanen er 4,5 time.

En god oplevelse i den jyske natur

Tro mod naturen
Hos Himmerland Golf & Spa Resort har vi generelt gjort meget for at skabe nogle baner, der ikke bare tager sig godt ud, men som også er tro mod den omkringliggende natur. Himmerland rummer noget af Jyllands smukkeste natur, og det vil vi gerne udnytte og afspejle i vores golfbaner, hvor du både finder vandløb, søer, sandbunkere og selvfølgelig bevoksning med rødder i det nordjyske. Hvert år strømmer golfelskere fra hele verden til Himmerland Golf & Spa Resort, men der altid plads til én mere – uanset om du er nybegynder eller øvet på golfbanen.

Den ultimative golf-oplevelse
På vores golfresort har vi sigtet efter at tilbyde den ultimative golf-oplevelse. Derfor kan du opgradere din tur på en af vores golfbaner til et forkælende ophold. På vores resort tilbyder vi eksempelvis gode restauranter og et luksuriøst spa- og wellnes-område, Nordic Spa, som du kan krydre dit golfophold med. Find lige det ophold, der passer bedst til dig her.